Trægulve, som har modtaget den fornødne pleje og vedligeholdelse, er i reglen både smukke at se på og behagelige at gå på. Hvis dit hjem er belagt med trægulve fra kælder til kvist, bør du passe godt på dem, for de er meget værd – såvel æstetisk som økonomisk. Et originalt trægulv, som er lagt i forbindelse med at huset blev bygget, har den store fordel, at det er tilpasset perfekt til boligen. Og generelt var kvaliteten af det træ, der blev brugt ved opførelsen af bygninger i forrige årtusind, af ret høj kvalitet. Skulle et tilsvarende trægulv lægges fra nyt den dag i dag, ville det betyde en voldsom økonomisk udskrivning. Derfor er det en god idé at sørge for, at dit originale trægulv fremstår velplejet og lækkert, og er beskyttet imod slid, som kan nedbryde træværket.

Hvordan passer jeg godt på mit trægulv?

Den pleje og vedligeholdelse, som er nødvendigt for sit trægulv, er betinget af mange faktorer – for eksempel træets sort, gulvets type, og hvilken behandling, det modtog i forbindelse med lægning af gulvet eller sidste gulvafslibning eller gulvafhøvling. Et sæbebehandlet gulv har for eksempel brug for intensiv pleje med særlig sæbe, som skal vaskes ind i træværket, hvis gulvet skal bevare sin lyse og karismatiske udstråling. Et velplejet, sæbebehandlet gulv er en ren fryd for øjet, og det kan lyse et helt rum op. Men forsømmer du plejen af dit sæbebehandlede gulv, sker det modsatte. Støv og skidt vil sætte sig fast i det ubeskyttede træ, og danne en grålig film i overfladen. Solens stråler vil falme træværket til en grim gullig nuance, og spildte væsker vil danne grimme skjolder.

Når først gulvet er nået dertil, er der ingen vej udenom – der skal en grundig gulvafslibning til, førend det bliver pænt igen. Du kan læse mere om gulvafslibning Rødovre, og finde en professionel gulvmand, hos Gulvkanonen.dk