Et badekar i eget badeværelse kan udgøre den perfekte ramme for en hyggelig hjemmespa, hvis man altså er til den slags. Er du typen, som sætter pris på luksus og afslapning efter en lang og hård arbejdsdag er du godt hjulpet med et stort og rummeligt badekar.

Der er utroligt mange fordele ved at have sit eget badekar frem for at skulle tjekke ind hos en wellness klinik hver eneste gang man trænger til lidt selvforkælelse. Det er langt billigere blot at fylde badekarret med varmt vand og så tilsætte duftende olier, helsebringende urter og særlige blødgørende salte. Vil du sætte ekstra trumf på din hjemmespa tilføjer du levende lys – eventuelt duftlys – og lidt blid og dæmpet musik på anlægget. Så har du alle de ingredienser der skal til for at opnå den absolutte afslapning. Og du bestemmer helt selv hvornår din spa session skal afsluttes.

Mit badekar er grimt og skrammet – hvad gør jeg?

Måske synes du ikke at dit gamle og slidte badekar indbyder til de vilde spa oplevelser. Dette har du al mulig god grund til ikke at synes. Når emaljen på et badekars inderside bliver slidt vil den nemlig fremstå utroligt grim og meget lidt appetitvækkende. Gullige aflejringer af kalk eller okker fra rørene vil skæmme den ellers så fine og skinnende emalje, lige som revner, skrammer og ridser er med til at danne det slidte og uhygiejniske udtryk.

Men inden du skrotter det gamle badekar bør du overveje om ikke det beder kan betale sig at få emaljen sat i stand. En dygtig og faglært håndværker vil nemlig med stor sandsynlighed kunne restaurere emaljen så dit gamle badekar kommer til at stå som nyt. Dette er en langt billigere løsning end udskiftning af badekar.

Du kan læse mere om maling af badekar på ny-emalje.dk