Få de vipper du drømmer om med en mascara

14 september 2021 Astrid Pedersen

Drømmer du om et intenst blik eller lange, forførende øjenvipper? Så bør du anskaffe dig en god mascara. I det følgende kan du læse mere om hvad de forskellige typer af mascara kan gøre for dig.

Hvad er mascara?

En mascara er et skønhedsprodukt som du kan bruge hvis du ønsker at få dine vipper til at se længere, mørkere, eller mere kraftige ud.

En mascara består af en aflang beholder, og selve mascara børsten udgør en del af låget dertil. Mascara børsten, som bruges til påføring af mascara, ligner typisk en lille flaskerenser. Visse mascara børster er kurvede eller tykkere på midten.

Længden på hårene i en mascara børste kan variere alt efter mascaraens type og formål. Mascara fås i flere farver. De mest populære mascara typer er sorte eller mørkebrune. Du kan dog også få mascara i elektrisk blå, grøn, lilla eller andre spændende farver.

Flere typer mascara til forskellige formål

Der ud over findes mascara i varierende typer. Du kan få vandfast og tårefast mascara som kan tåle en tur i swimming poolen eller under bruseren. Denne type mascara skal anvendes med forsigtighed hvis du bruger kontaktlinser. Det samme gør sig gældende for den type mascara som ved hjælp af fibre forlænger dine øjenvipper.

Du kan, såfremt din hud er fedtet omkring øjnene, med fordel anskaffe en såkaldt tube mascara. En tube mascara er bygget op af polymer, og lægger sig som et rør rundt om hver enkelt øjenvippe. Tube mascara er ikke fedt opløselig, men kan fjernes med lunkent vand. Og du undgår med tube mascara at din mascara løber eller drysser.

Få længere vipper med en fiber mascara

Til gengæld er en tube mascara ikke helt optimal hvis du fantaserer om længere vipper. Her kan en fiber mascara være til hjælp. Find den rette mascara på https://www.sephora.dk/shop/makeup/ojne/mascara-c366/.