Få dit gulv til at se nyt ud

04 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

Når man har haft et gulv i en længere periode, så kan det få en del skavanker, som gør, at det ikke er så lækkert at se på længere. Men afhængigt af hvilket gulv man har, så er der mange muligheder, som man kan gøre brug af, så man kan friske sit gulv op igen. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan friske de forskellige gulvtyper op.

Et trægulv

Trægulve er fantastiske at bruge, da de kan holde i mange år, og er nemme at give en opfriskning. Det er de fordi, man kan give et trægulv en gulvslibning, hvor man fjerner det øverste lag, og derved får et nyt flot lag træ frem. På den måde kan man hurtigt slibe hakker og pletter af gulvet, så det ser ud som nyt.

Hvis man vil passe på det efterfølgende, så kan man give det en omgang klar lak, så det er lakken der får hakkerne. Hvis du er i tvivl om hvordan gulvafslibning i Lyngby fungerer, så tag fat i dit lokale firma, som kan hjælpe.

image

Et gulvtæppe

Gulvtæpper er ikke så ligetil at friske op som et trægulv, det er nemlig ikke sådan at reparerer, hvis det er gået i stykker. Men hvis det blot er pletter eller misfarvninger, så kan man give det en omgang tæpperens, hvor man renser tæppet godt og grundigt. Ved at rense tæppet, så får det sin naturlige farve tilbage, og ser typisk næsten ud som nyt.

Har man hakker eller andet, så skal man udskifte tæppet fuldstændigt, hvis det skal blive flot.

Vinylgulve

Vinylgulve er lidt som tæpper, man kan forsøge at vaske dem, og give dem en rens på den ene eller anden måde. Hvis der er hakker eller andet, så er det typisk ikke til at redde, uden man skifter gulvene ud.