Et smukt og velholdt trægulv giver dit hjem stil og pondus. Uanset hvor udførligt dine vægge er dekoreret, eller hvor lang tid du har brugt på at tilpasse gardinerne til rummets øvrige decor, vil dit gulv stjæle billedet, uanset om det er udført i sildebens parket eller egeplanker. Og dette skal jo helst foregå på en positiv facon. Derfor er det vigtigt, at dit gulv matcher resten af dit stilfulde hjem, og ikke bærer vidnesbyrd om forsømmelse.

Vedligeholdelse af sæbe behandlede trægulve – en hård opgave

Måske har du, som mange andre bolig ejere, valg at få dine gulve behandlet med sæbe. Denne metode er særdeles populær, idet gulvet bliver ubeskriveligt smukt efter en sæbe behandling. De fleste vælger en hvidpigmenteret sæbe, som bleger træværket et par toner i forhold til dets naturlige nuance, og samtidig gør træværkets overflade så glat og mat som silke.

Efterfølgende skal gulvet så vedligeholdes og plejes, helst mindst én gang om ugen, gennem grundig vask med en særlig plejende træsæbe. Et sæbe behandlet trægulv, som er nylagt eller meget velholdt, vil lyse hele stuen op og yde din smukke indretning retfærdighed. Men når dit sæbe behandlede trægulv bliver slidt til en grad hvor slitagen er synlig, vil det have stik modsatte effekt.

Slidte gulve er grimme at se på

Når du forsømmer den grundige pleje af dit sæbe behandlede trægulv, vil det hurtigt komme til at fremstå nusset, i takt med at den beskyttende hinde af sæbe slides bort. Du vil også opleve at spildte, farvede væsker (for eksempel vin, te, sodavand eller kaffe), som før nemt kunne tørres af gulvets overflade, suges ned i de udtørrede og porøse træfibre, hvor de danner uafvaskelige pletter og skjolder.

Hvis du ønsker at få dit smukke og pletfri trægulv tilbage, bør du kontakte en dygtig gulvsliber. Få et tilbud på en billig gulvafslibning i København på gulvkanonen.dk