Mange boligkøbere er af den opfattelse, at det eneste en advokat skal bruges til i forbindelse med køb af bolig, er skødeskrivning. Men det kunne ikke være mere forkert, og her får du 6 gode grunde til at rådføre dig med en boligadvokat, hvis du skal købe ny bolig.

1) En boligadvokat er den eneste form for uvildig rådgivning, du kan få som køber. Ejendomsmægleren handler på sælgers vegne, mens banker og forsikringsselskaber er interesseret i indtjening, bonusser og eventuel provision. Advokaten handler udelukkende i din interesse, og sørger for, at du får den bedst mulige oplevelse med handlen.

2) En erfaren boligadvokat sidder med boligsager mellem hænderne hver eneste dag, og kan derfor spotte fælder og andre ting, du som almen køber ikke har den fjerneste anelse om. Vælger du en lokal advokat, kender han desuden til boligmarkedet i dit område, og kan læse og vurderer købsaftalen med udgangspunkt i denne viden.

3) Med en boligadvokat får du juridisk rådgivning i forbindelse med købsaftalen, som er det absolut vigtigste dokument i en bolighandel. Hvis du ikke vil ligge søvnløs om natten eller risikere store uforudsete udgifter, bør du hente hjælp hos en advokat, der kan sikre, at du ikke skriver under på noget, du ikke kan stå inde for.

4) Ved boligkøb er der en masse andre detaljer, der skal tages stilling til. For eksempel forsikringer og garantier, testamente, hvem der skal stå som køber, særejeaftaler og meget mere. Alt dette kan boligadvokaten hjælpe dig med at forstå og tage stilling til.

5) En boligadvokat tjekker at alle nødvendige dokumenter er blevet udleveret inden stillingtagen til købet, og desuden sikrer han, at de formelle krav bliver overholdt. De dokumenter advokaten læser igennem er blandt andet købsaftalen, salgsopstillingen, tilstandsrapporten, lokalplaner for området, forureningsinformation, tingbogsoplysninger, ejendomsrapport, materiale fra grundejerforeningen og meget mere.

6) Ved køb af et hus kommer også stillingtagen til en tilstandsrapport. Hvis du ikke har erfaring med dette, kan den være svær at forstå. En boligadvokat forklarer fagudtryk i et sprog, du forstår, og rådgiver desuden om de konsekvenser, rapportens oplysninger kan medføre.

Der er selvfølgelig mange flere gode grunde til at hyre en boligadvokat i forbindelse med dit køb, men først og fremmest er det for at sikre en handel, der forløber smertefri og efter bogen. Dernæst handler det om at du skal trygt i mål, og om at du skal ikke ende med et køb, der ikke lever op til dine forventninger eller som presser din økonomi unødigt.