Når det er vinter og man skal en tur ud med båden, så er det vigtigt at have det rigtige bådudstyr med. Man skal uanset årstid have det rigtige bådudstyr med ombord, når man tager ud og sejler. Om vinteren er det sjovt nok noget koldere at sejle og dermed også noget mere vigtigt at man tænker over sin påklædning.

Bådudstyr dækker over mange forskellige ting og er kort sagt bare alt det udstyr du overhovedet kan komme i tanke om, at du måske ville få brug for på båden. Det kan være alt lige fra påklædning til navigation til batterier. Det er altid en fordel at have for meget bådudstyr med end for lidt. Det er bestemt ikke sjovt at befinde sig midt ude på havet og så mangle noget afgørende bådudstyr – især ikke hvis det er fordi man bare ikke havde plads eller havde glemt at købe det. 

Hold varmen om vinteren med en god våddragt

Det er en rigtig god idé at have en våddragt på under sit tøj om vinteren. En våddragt giver dig for det første et ekstra lag varme i kulden, men det er også altafgørende at man har en våddragt på, hvis uheldet skulle være ude og man ryger over bord. Vandet er ufatteligt koldt om vinteren, så man kan dø, hvis man ikke har noget beskyttende tøj på i vandet, som fx en våddragt.

Udover en våddragt, så er en fløjte og en lommelygte også en fordel at have koblet på jakken eller bukserne om vinteren. Der er mørkt størstedelen af tiden om vinteren i Danmark, og derfor er det vigtigt med en god lommelygte. Fløjten og lommelygten er også en fordel hvis uheldet er ude, så man kan prøve at kontakte andre mennesker og gøre opmærksom på at man er faldet over bord. 

Den bedste måde at sikre sig at man har alt det bådudstyr man skal bruge, er at lave en liste hvor man starter fra en ende af. Skriv alt det bådudstyr ned du kan komme i tanke om, hør forhandlere ad og research på internettet – så du er sikker på at du får købt eller lånt alt det bådudstyr du overhovedet kunne få brug for.