Hjælp til alkoholmisbrug

08 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Det kan være svært at se til en alkoholiker som bare drikker og drikker sig længere ned. Det kan være mindst lige så svært at hjælpe personen, med frygten for at det kan gøre det hele værre. Hvis man er pårørende til en der har et misbrug af alkohol, så skal du være klar over at det er en meget slem tilstand. Det kræver professionel behandling helst på en professionelt misbrugscenter. Læs med her for at vide mere omkring hvad du kan gøre.

alkoholbehandling

Søg hjælp først

Før man overhovedet kan komme på tale om et misbrugscenter så kræver det altså at man søger professionel hjælp. Det sker kun meget sjældent at den aktive alkoholiker selv tager initiativ og tager til alkoholbehandling. Det er derfor meget vigtigt at man tager affære til dette og forsøger at hjælpe vennen på vej mod bedre tider, ellers så sker det aldrig. Spørg om hjælp hos et behandlingscenter, for at blive vejlidt omkring hvordan man kan motivere en alkoholiker til stoppe med et seriøst misbrug. De er der for at hjælpe på rette vej.

Motivation er nøglen

For at få misbrugeren til at tage i behandling i første omgang, kræver det at man giver dem motivation til at tage afsted. Det skal helst engageres af professionelle arbejdere. Ved hjælp af en intervention, så indgår et behandlingscenter i et nærværende og empatisk dialog med alkoholikeren og forsøger at tale til den rationelle og fornuftige side. 

Kontakt en professionel

Det vil være den bedste mulighed at kontakte en professionel til at afhjælpe med problemet, eller give vejledning til dig som ven. Du kan kontakte en professionel på mange måder. Den mest simple måde er at gøre det gennem internettet, det er også hurtigst. Du kan for eksempel søge i en søgemaskine og skrive Behandling af alkoholmisbrug og så vil der poppe en masse muligheder op.