Familieplejekonsulenter hjælper mennesker med at løse og håndtere problemer i deres hverdag. En familieplejekonsulent er typisk uddannet socialrådgiver og det betyder at de kan hjælpe mennesker med adfærdsmæssige og følelsesmæssige problemer, samt familier der skal have deres børn passet et andet sted fordi forældrene ikke selv er i stand til det.

Familieplejekonsulent er typisk med til at:

Identificere og hjælpe mennesker, der har behov for støtte

Hjælpe borgere med at tilpasse sig ændringer og udfordringer i deres liv, såsom sygdom, skilsmisse eller arbejdsløshed

Undersøg og eller henvise til diverse samfundsressourcer, såsom børnepasning og sundhedsydelser for at hjælpe og forbedre en borgerens hverdag.

Reagere i krisesituationer, såsom overgreb mod børn og nødsituationer ift. mental sundhed

Opfølge på klienter for at sikre, at deres situation bliver forbedret

Evaluere tjenester, der leveres for at sikre at de er effektive

Udvikle og evaluere programmer og tjenester for at sikre, at de grundlæggende borgerbehov imødekommes

Familieplejekonsulenter hjælper desuden mennesker med at klare udfordringer i deres liv og kan være behjælpelige i en lang række situationer, såsom at finde en plejefamilie til et barn.

Familieplejekonsulenter kan arbejde med børn, handicappede og mennesker med alvorlige sygdomme og afhængighed. Deres arbejde varierer afhængigt af den borger, de arbejder med.

Nogle familieplejekonsulenter arbejder med grupper, samfundsorganisationer og beslutningstagere for at udvikle eller forbedre programmer, tjenester, politikker og sociale forhold. Dette fokus på arbejdet kaldes makrosocialt arbejde.

Familieplejekonsulenter beskytter sårbare børn og hjælper familier med behov for hjælp. De hjælper familier med at finde boliger eller tjenester, såsom børnepasning, eller ansøger om fordele, såsom madstempler. De griber ind, når børn er i fare for forsømmelse eller misbrug. Nogle hjælper med at arrangere adoptioner, finde plejefamilier eller arbejde for at genforene familier.

Familieplejekonsulenter samarbejder med lærere, forældre og skolepersonale for at udvikle planer og strategier for at forbedre elevernes akademiske præstationer og sociale udvikling. Studerende og deres familier henvises ofte til familieplejekonsulenter for at håndtere problemer som aggressiv opførsel, mobning eller hyppigt fravær fra skolen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>