Her i Danmark, spørger vi altid Google til råds. Faktisk er det blevet en talemåde; jeg spørger lige Google. Det betyder også, at det er søgemaskinen, vi tyer til, når vi skal finde en håndværker, der kan hjælpe på hjemmefronten eller i virksomheden – men kan man stole på de resultater, man får tildelt?

Når det kommer til Google og informationssøgning generelt, så er det altid et spørgsmål om at bruge sin kritiske sans. Det er det også, når du skal undersøge, om en given kilde er relevant, og det samme gælder altså, når du leder efter en håndværker på søgemaskinen.

Men hvordan er man kritisk overfor Google? Det er et godt spørgsmål, og hvis du læser med efter billedet, vil vi forsøge at give et svar på netop det.

Undersøg i dybden

Kort sagt kan man sige, at du ikke bare kan vælge den første den bedste, du bliver præsenteret for på Google; altså den øverste. Men du kan roligt regne med, at søgemaskinen har fundet en række resultater, der stemmer overens med det, du har søgt efter. Leder du eksempelvis efter en maler i Søborg, og skriver du dét i søgefeltet – ja, så kommer der forslag på malere i Søborg frem på din skærm.

Og det er netop dét, det er. Forslag. Herefter er det op til dig at vurdere, om det er kvalitetsforslag. Om det er håndværkere, du rent faktisk kan bruge til noget. Det gør du blandt andet ved at lede efter anbefalinger på nettet og ved at spørge blandt dit netværk. Når det er gjort, kan du vælge de virksomheder, der tiltaler dig mest og indhente tilbud herfra.

Med tilbuddene mellem hænderne er det blot et spørgsmål om at vælge det, der passer bedst til dine behov. Er det netop en maler, du er på jagt efter, kan du med fordel tage et kig her: https://malerkanonen.dk/maler-soeborg/ 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>