Flæskesteg er næsten et must for mange, når juletiden nærmer sig. Her ser vi flæskesteg blive serveret til mange julefrokoster og til selve juleaften. Der er derfor tradition for at vi spiser flæskesteg i Danmark. Det er dog ikke kun til jul, at vi får flæskesteg, da det også er noget vi nyder det meste af året. Her kan du f.eks. lave en lækker flæskestegssandwich eller nyde de sprøde svær for sig. 

Det er altid en kunst at kunne lave en lækker og saftig flæskesteg samtidig med at sværene bliver sprøde. Der findes mange måder at lave en flæskesteg på. Men hvis du står og skal til at lave en lækker flæskesteg til dine gæster eller familie, har du sikkert lyst til at den sidder lige i skabet. Det er ikke her du vil gamble med maden, da det er noget gæsterne sikkert ser frem til.

Hvad skal du være opmærksom på, når du laver flæskesteg?

Det kan let gå galt, når man laver flæskesteg, hvis man ikke er opmærksom på de få gode råd der er til at lave en lækker og saftig flæskesteg. Særligt skal du være opmærksom på, at der er lavet snit i flæskesværen, inden den kommer i ovnen. Det er vigtigt at snittene ikke går ned i kødet, men det kun er i fedtet. For at det smager godt, kan du salte dem godt mellem snittene og evt. stikke et par laurbærblade i for at give den noget aroma. 

Til at starte med er det vigtigt at give stegen en lav temperatur i længere tid for at kødet ikke bliver overtilberedt, men holder på saften. Du kan med fordel hælde vand i bradepanden. Hvor du først til sidst skruer op for varmen for at gøre sværene sprøde. 

Sådan laver du den perfekte flæskesteg

Hvis du vil have en nøje guide til at lave den perfekte flæskesteg med sprøde svær, bør du besøge dk-kogebogen.dk.