Så frygt ej … 

Her nemlig alt, hvad du skal vide, når du står og skal til og lave en gulvafhøvling. Der er nemlig et par ting, du lige skal være opmærksom på.

Det handler nemlig om at vælge et firma, der har styr på, hvad de laver. Det kan nogengange være svært at gennemskue og derfor kan det også være en god idé selv at sætte dig ind i, hvad det egentlig betyder. Du kan eventuelt spørge dine forældre eller nogle af dine venner, der før har prøvet at få høvlet gulve eller ved, hvad det indebærer. 

Tre gode ting at overveje 

Først og fremmest er det en god idé at overveje, om dit gulv overhovedet har brug for at blive høvlet. Hvis du bare har lyst til en ny farve, men gulvet er forholdsvis nyt, kan det nogengange ikke betale sig, at få det gjort, da det nemlig kan slide på gulvet for hver gang, det bliver høvlet ned. 

Omvendt er træ rigtig stærkt og det er derfor et ‘go’, hvis du kan se, at der er dybe ridser, hakker i lakken eller noget helt tredje. 

Punkt to, er det også smart, hvis firmaet har forskellige høvle. Et stort udvalg af høvle, betyder, at de formentlig har arbejdet med en del forskellige gulve og ved, hvad de forskellige gulve har brug for. Så ved du at udstyret er i orden, hvilket er utroligt vigtigt, når du høvler gulve ned.

Sidst men ikke mindst, er det en god idé at undersøge hvilke maskiner, firmaet bruger generelt. Er det det nye udstyr, som er mere driftsikkert og holder længere, så resultatet bliver godt i første omgang? Eller er det noget gammel udstyr, som måske ikke altid kan levere det samme gode resultat ligeså hurtigt? Nogle maskiner støver også mere end andre, hvilket også er værd at tage med i sine overvejelser.