Har du egen virksomhed, er det meget vigtigt, at du sørger for at have en ægtepagt. Det kan både være en måde at sikre din ægtefælle, mens I er gift, og en måde at sikre dig mod din tidligere ægtefælle, hvis I er blevet skilt. Når du lige har startet en virksomhed, vil du sikkert tænke mest på pris på ægtepagt her og nu. Ægtepagten kan dog være med til at spare dig for rigtig mange penge fremadrettet, og det er derfor en god ide, at du bruger de penge, som det kræver for at sikre dig ordentligt rent økonomisk. 

Et godt og billigt advokatfirma at oprette en ægtepagt hos er Hviid Advokater. De har stor erfaring på området og kan derfor nemt hjælpe jer med alle de aspekter, som I skal tænke igennem, når I skal oprette en ægtepagt. Når du har en virksomhed, kender de selvfølgelig også til alle de aspekter i forbindelse med det, som du bør tænke igennem. 

En ægtepagt er først og fremmest vigtig, fordi den gør virksomheden til dit særeje. Hvis du får problemer med at betale og måske må erklære dig konkurs, sikrer særejet, at dine kreditorer ikke kan gå ind og tage de ting, som du ejer sammen med din ægtefælle. Det kan være hus, bil, sommerhus eller lignende. Det vil have meget store konsekvenser for dig, hvis din virksomhed går konkurs, men hvis det også kommer til at have konsekvenser for din familie, ville virkelig være slemt. 

Hvis du bliver skilt, er det også vigtigt, at du har en ægtepagt, når du har en virksomhed. Har du ikke særeje på din virksomhed, har din tidligere ægtefælle nemlig ret til halvdelen af værdien af din virksomhed. Og det er ikke småting. Når værdien af virksomheden skal regnes ud, skal alt nemlig medregnes: Lokaler, kundekartotek, møbler og lager. Alt, hvad du overhovedet kan forestille dig har værdi, vil blive medregnet, og det kan derfor løbe op i rigtig mange penge, også selvom det er en enmandsvirksomhed. Når du skal betale så mange penge, kan du risikere, at du må lukke eller sælge din virksomhed for at få råd til at betale. 

Det er derfor vigtigt, at du får lavet en ægtepagt. Dermed ikke sagt, at du ikke kan betænke din ægtefælle rent økonomisk. Ofte er det ægtefællen, der må tage en del af slæbet på hjemmefronten, og det er derfor ikke urimeligt, at I finder frem til en løsning, hvor han eller hun får nogle af pengene. Bare ikke halvdelen af værdien.